Ramadan 2020 start date, Ramadan 2020 end date, Ramadan 2020 calender, Ramadan 2020 Calender and Timings, Ramadan Tips, Ramadan Profile pictures, Ramadan quotes, Ramadan kareem, Ramadan Mubarak, Ramadan Hadith, Ramadan Wishes

﷽ Find your Country Below! For Accurate Details we advice keep an eye on local announcements.

Ramadan 2020 Kosovo Calendar Timings

It has seen that whenever Ramadan approaches Muslims all over the world started preparing their 30 days schedules to perform prayers and do fasting on a daily basis because by doing this they are completing Sunnat and also teach young generation about the blessings of this holy month. If you live in Kosovo and seeking for the accurate timetable for Sehr o iftar along with official dates then follow this Ramadan Calendar 2020 for Kosovo online.
At the moment that the exact population of Muslims in the country of Kosovo is 95% where both Sunnis and Shias live in their own different groups along with Gorani and Christians as well. This is your chance to prepare your own schedules for the whole month of Ramadan 2020.


Here is the list of ten major cities of Kosovo with the minimum Muslim population in numbers:

 • Skopje, Karpoš

 • 474,889

 • Bitola, Bitola

 • 86,528

 • Kumanovo, Kumanovo

 • 76,275

 • Prilep, Prilep

 • 73,814

 • Tetovo, Tetovo

 • 72,944

 • Čair, Čair

 • 64,773

 • Kisela Voda, Kisela Voda

 • 58,216

 • Veles , Veles

 • 57,873

 • Ohrid, Ohrid

 • 54,908

 • Gostivar, Gostivar

 • 50,974


  When is Ramadan 2020 in Kosovo

  Ramadan 2020 in Kosovo will start on Friday, April 24, 2018 , and will end on the day of  Sunday, May 24, 2020 .

  Suhoor And Iftar Timings Kosovo 2020

  ramadan 2020


  Historia e Ramazanit:

  Ndërsa po festoni Ramazanin 2020 në Kosovë. Pra, është e rëndësishme të mësosh rreth historisë dhe rëndësisë së Ramazanit. Ramazani është një muaj shumë i rëndësishëm për të gjithë vëllezërit dhe motrat muslimane nga e gjithë bota. Mund të jetë vetëm një muaj i thjeshtë për jo-muslimanët, por një muaj shumë i rëndësishëm dhe i shenjtë për muslimanët.
  Shumë prej jush do ta dinin historinë e muajit të Ramazanit, por ende, ka shumë vëllezër e motra të cilët nuk dinë për këtë histori të shenjtë të muajit. Dhe kjo është përgjegjësia jonë për të ndarë Islamin me të gjithë njerëzit e botës.
  Ramazani është muaji i 9-të i kalendarit islamik. Termi Ramazan fjalë për fjalë do të thotë të digjet në arabisht. Është themeluar si Muaji i Shenjtë për Muslimanët pasi Kur'ani i ishte shpallur Profetit Muhamed në vitin 610 të es, me rastin e njohur si Nata e Kadrit, e përkthyer shpesh si "Nata e Fuqisë".
  Ramazani është një muaj shumë i rëndësishëm dhe është muaji i vetëm i vitit ku shpërblimet janë dyfishuar dhe trefishuar.
  Si Kur'ani i Shenjtë thotë:
  "Muaji i Ramazanit [është ai] në të cilin u shpall Kur'ani, udhëzime për njerëzit dhe prova të qarta të udhëzimit dhe kriterit. Pra, kushdo që sheh [hënën e re] të muajit, le ta agjërojë atë; dhe kushdo që është i sëmurë ose në udhëtim - atëherë një numër i barabartë i ditëve të tjera. All-llahu ka ndërmend për ju lehtësimin dhe nuk ka ndërmend për ju vështirësi dhe [dëshiron] që ju të përfundoni periudhën dhe ta përlëvdoni Allahun për atë që Ai ju ka udhëhequr dhe ndoshta do të jeni mirënjohës.

  Agjërimi i Rëndësisë Në Muadhën e Ramazanit:

  Ju jeni të vetëdijshëm për Fast, por më lejoni ta diskutoj atë për ata që nuk kanë lidhje me të. Muslim Fast nga perëndimi i diellit në Dawn. Ka kohë të ndryshme të Dawn dhe Sunset në vende të ndryshme të botës. Prandaj kohëzgjatja e shpejtë është e ndryshme në vende të ndryshme. Mund të ndryshojë nga 15 orë. Për 21 orë.
  Ju mund të thoni se agjërimi është shtylla kurrizore e muajit të Ramazanit. Agjërimi nuk do të thotë të mbetesh i uritur nga agimi deri në perëndim të diellit, por duhet të bësh vepra të mira gjatë gjithë ditës. Sigurohuni që të mos dëmtoni askënd, mos tregoni gënjeshtra, mos përdorni gjuhë abuzive, mos u largoni nga seksi dhe gjëra të tjera të këqija. Me fjalë të tjera duhet të mbani shpejt gojën, veshët, duart dhe sytë.

  Suhoor Këshilla:

  Suhoor, i ngrënë në Sahar është vakt më i rëndësishëm në një pikë të Ramazanit. Dhe, ndërsa bashkoheni për këtë stinë të mrekullueshme dhe praktikat e saj konvencionale, një nga çështjet më dramatike që mund të mos harrosh me të gjitha gjasat është rituali i rrënjosur i Musaharatit - njeriu që paralajmëron metodën e Suhour me rrahje e daulle e tij.
  Ushqimi që hamë në agim quhet suhoor. Suhoor është suneti. Në suhoor, ju duhet të hani ushqimin që është energjik dhe i shëndetshëm. Shmangni ushqimin e djegur. Dhe përpiquni të pini sa më shumë ujë sa mundeni.
  Më shumë këshilla dhe ushqime për të ngrënë në suhoor mund të gjeni në internet.

  Iftar Këshilla:

  Iftari është gjëja që të gjithë presin me padurim! Sidomos fëmijët e presin me padurim. Në Iftar, çdo familje bën ushqime të mira dhe me erëza. Por gjëja më e rëndësishme për t'u kujdesur është të kujdeseni edhe për të tjerët. Mundohuni të ndani me ata që nuk mund të përballojnë ushqim të mirë.


  Përfundim:

  Gjëja kryesore e muajit të Ramazanit është që të kujdesen për të tjerët dhe të bëjnë dua për mughfirat për të gjithë muslimanët. Allahu na ka dhënë lumturinë e Eid-ul-Fitrit pas muajit të Ramazanit. Kështu që ju mund të merrni shpërblimin në këtë botë dhe natyrisht një shpërblim më i madh është duke pritur në Xhenet.
  Share:

  0 comments:

  Post a comment

  Copyright © Ramadan Calendar 2020 | About Us | Contact Us | Privacy Policy | Disclaimer