Ramadan 2020 start date, Ramadan 2020 end date, Ramadan 2020 calender, Ramadan 2020 Calender and Timings, Ramadan Tips, Ramadan Profile pictures, Ramadan quotes, Ramadan kareem, Ramadan Mubarak, Ramadan Hadith, Ramadan Wishes

﷽ Find your Country Below! For Accurate Details we advice keep an eye on local announcements.

Ramadan 2020 Macedonia Calendar Timings

If you are a Muslim and want to spend this year’s holy month of Ramadan in Macedonia then you should get all the latest updates on Suhoor o iftar timings. So you can start your fast and break your fast according to the city you live currently. Whether you are a Sunni or Shia everyone should celebrate this beloved month because it gives us a message about how being thirsty and not eating anything can proof great for us.
It is a Sunnat that Muslims should perform no matter which country they are. The exact Muslim population in Macedonia is 2.3% that includes Sunnis and Shias as well. Below you will find Ramadan Calendar 2020 for Macedonia online with accurate date and time.
Here is the list of ten major cities of Macedonia with the minimum Muslim population in numbers:
 • Skopje, Karpoš
 • 474,889
 • Bitola, Bitola
 • 86,528
 • Kumanovo, Kumanovo
 • 76,275
 • Prilep, Prilep
 • 73,814
 • Tetovo, Tetovo
 • 72,944
 • Čair, Čair
 • 64,773
 • Kisela Voda, Kisela Voda
 • 58,216
 • Veles, Veles
 • 57,873
 • Ohrid, Ohrid
 • 54,908
 • Gostivar, Gostivar
 • 50,974

  When is Ramadan 2020 in Macedonia

  Ramadan 2020 in Macedonia will In Sha Allah start on Friday, April 24, 2020, and will end on Sunday, May 24, 2020.

  Suhoor And Iftar Timings Macedonia 2020

  Below is The Ramadan 2020 Calendar Macedonia.
  You can save the picture for later use!
  Also, the below calendar contains Suhoor and Iftar Timings Macedonia.
  Also, Keep an eye on Local Announcements for Accurate details. Also Remember us in your prayers.
  ramadan 2020

  Историја на Рамазан:

  Додека го славиш Рамазан 2020 година во Македонија. Значи важно е да се научиш за историјата и важноста на Рамазан. Рамазан е многу важен месец за сите муслимански браќа и сестри од целиот свет. Тоа може да биде само едноставен месец за немуслиманите, но многу важен и свесен месец за муслиманите.
  Многу од вас ќе ја знаат историјата на Рамазанскиот месец, но сепак, има многу браќа и сестри кои не знаат за оваа света месечна историја. И ова е наша одговорност да го споделиме исламот со сите луѓе во светот.
  Рамазан е 9-тиот месец од исламскиот календар. Терминот Рамазан буквално значи врел на арапски. Таа е основана како света месечина за муслиманите откако Куран му беше откриен на пророкот Мухамед во 610 н.е., по повод позната како Лејлат ал-Кадр, честопати преведен како "Ноќ на моќта".
  Рамазан е многу важен месец и тоа е единствениот месец од годината кога наградите се удвојуваат и тројно се зголемуваат.
  Како што вели Светиот Куран:
  "Месецот Рамазан [е тоа] во кој беше откриен Куранот, упатство за луѓето и јасни докази за 
  водство и критериум. Така, секој што ќе го види [месечината на месечината], нека го постигнува; и кој е болен или на патување - тогаш еднаков број на други денови. Аллах има намера да те олесни и нема намера да те исплати и сакаш да го завршиш периодот и да го славиш Аллах за тоа што те водел и можеби ќе ти биде благодарна ".

  Значаен пост во месецот Рамазан:

  Вие сте свесни за Брз, но дозволете ми да разговарам за оние кои не го прават тоа. Муслим Брз од зајдисонце до Зора. Постојат различни временски периоди на Dawn и Sunset во различни земји во светот. Затоа, времетраењето на брзите е различно во различни земји. Може да варира од 15 часа. До 21 часот.
  Може да речете дека постот е столбот на месецот Рамазан. Постот не значи само да останете гладни од зори до зајдисонце, но мора да го направите доброто дело целиот ден. Бидете сигурни дека никому не му наштети, не кажувајте лага, не употребувајте навредлив јазик, држете се подалеку од секс и други лоши работи. Со други зборови, мора брзо да ги задржите устата, ушите, рацете и очите.

  Советодавни совети:

  Сухор, кој се јаде во Сахар е најважниот оброк во некоја точка од Рамазан. И како што ќе се составите за оваа чудесна сезона и нејзините конвенционални практики, едно од најдраматичните работи што веројатно не може да го заборавите е длабоко вкоренет ритуал на Мусахарати - човекот кој го најавува методот на Сухур со прскање на неговиот тапан.
  Храната што ја јадеме во зори се нарекува suhoor. Сухор е сон. Во сухар, треба да ја јадете храната која е енергична и здрава. Избегнувајте јадената зачинета храна. И обидете се да пиете колку што можете повеќе вода.
  Повеќе совети и храна да се јаде во suhoor е можете да најдете на интернет.

  Ифтар Совети:

  Ифтар е нешто што сите се со нетрпение чекаат! Особено децата со нетрпение чекаат. Во Ифтар, секое семејство прави добра и зачинета храна. Но, важно е да се грижиш за да се грижиш и за другите. Обидете се да ги споделите со оние кои не можат да си дозволат добра храна.
  Заклучок:
  Главната работа на Рамазанскиот месец е да се грижат за другите и да направат дуа за мугфират за сите муслимани. Аллах ни ја даде среќата на Еид-ул-Фитр по месец Рамазан. За да можете да ја добиете наградата во овој свет и, се разбира, во Jannah чека поголема награда.
  Checkout Ramadan Calendars for Below Countries:
  Share:

  0 comments:

  Post a Comment

  Copyright © Ramadan Calendar 2020 | About Us | Contact Us | Privacy Policy | Disclaimer