Ramadan 2020 start date, Ramadan 2020 end date, Ramadan 2020 calender, Ramadan 2020 Calender and Timings, Ramadan Tips, Ramadan Profile pictures, Ramadan quotes, Ramadan kareem, Ramadan Mubarak, Ramadan Hadith, Ramadan Wishes

﷽ Find your Country Below! For Accurate Details we advice keep an eye on local announcements.

Ramadan 2020 Albania Calendar Timings

When Ramadan comes each country has its own timetable for prayers, fasting, and many other things. You can easily make your schedule for upcoming Ramadan 2020 by searching online and get accurate date and timing. Muslims are scattered all over the country and when it comes to Albania it is the best place where mosques are decorated with full of lights and make arrangements for Sehr o iftar.
According to the latest survey, the vast majority of Muslim Sunnis and Shias are 17% and others are related to other religions. They all live with their own groups and follow the path they like. If you happen to believe in this particular country then you have found the right place to get Ramadan Calendar 2020 for Albania with complete details.

Here is the list of 10 major cities of Albania with minimum Muslim populations in numbers:
 • Tiranë
 • 858,262
 • Durrës
 • 201,519
 • Vlorë
 • 141,513
 • Elbasan
 • 126,724
 • Shkodër
 • 102,075
 • Kamëz
 • 66,841
 • Fier
 • 55,845
 • Korçë
 • 51,152
 • Berat
 • 32,624
 • Lushnjë
 • 31,124

  When is Ramadan 2020 in Albania 

  Ramadan 2020 in Kosovo will In Sha Allah start on Friday, April 24, 2020, and will end on Sunday, May 24, 2020.

   Ramadan Calendar for Albania 2020

  ramadan 2020

  Ramadan 2020 Health Product Offers-Limited Time!
  Brain Power Supplement
  Perfect Body
  Quick Hair Loss Treatment
  Muscle Builder
  Beautiful Eye Lashes

  Historia e Ramazanit

  Ndërsa po festoni 2020 në Shqipëri. Pra, është e rëndësishme të mësohet për historinë dhe rëndësinë e Ramazanit. Ramazani është një muaj shumë i rëndësishëm për të gjithë vëllezërit dhe motrat muslimanë nga e gjithë bota. Mund të jetë një muaj i thjeshtë për jo-muslimanët, por një muaj shumë i rëndësishëm dhe i shenjtë për muslimanët.
  Shumë prej jush do ta njohin historinë e muajit të Ramazanit, por ende ka shumë vëllezër e motra që nuk dinë për këtë histori të shenjtë të muajit. Dhe kjo është përgjegjësia jonë për të ndarë me të gjithë njerëzit e botës.
  Ramazani është i 9-ti i kalendarit islamik. Termi Ramazan fjalë për fjalë do të thotë të digjet në arabisht. Është themeluar në Muajin e Shenjtë për muslimanët pasi Kur'ani i ishte shpallur Profetit Muhamed në vitin 610 të es, me rastin e njohur si Nata e Kadrit, e përkthyer shpesh si "Nata e Fuqisë".
  Ramazani është një muaj shumë i rëndësishëm dhe është muaji i vetëm i vitit ku shpërblimet janë dyfishuar dhe trefishuar.
  Si Kur'ani i Shenjtë thotë:
  "Muaji i Ramazanit [është] ai që u shpall në Kur'an, udhëzim për njerëzit dhe prova të qarta të udhëzimit dhe kriterit. Pra, kushdo që sheh hënën, le të agjërojë atë; Dhe kush është i sëmurë ose në udhëtim - atëherë numri i njëjtë i ditëve. Ai është udhëzuesi i Allahut për ju, dhe tek Ai do të jeni mirënjohës ".

  Rëndësia e agjërimit në muajin e Ramazanit Muaji:

  Ju jeni shumë të vetëdijshëm për këtë, por më lejoni të flas për ata që nuk e pëlqejnë atë. Muslim Fast nga perëndimi i diellit në Dawn. Ka kohë të ndryshme të Dawn dhe Sunset në vende të ndryshme të botës. Prandaj kohëzgjatja e shpejtë është e ndryshme në vende të ndryshme. Mund të ndryshojë nga 15 orë. Për 21 orë.
  Ju mund të thoni se agjërimi është shtylla kurrizore e muajit të Ramazanit. Agjërimi nuk duket të jetë aq i uritur deri në perëndim të diellit, por ju duhet të bëni veprimin e mirë gjatë gjithë ditës. Sigurohuni që të mos dëmtoni askënd, mos tregoni gënjeshtra, mos përdorni gjuhë abuzive, qëndroni larg seksit dhe gjëra të tjera të këqija. Me fjalë të tjera duhet të mbani shpejt gojën, veshët, duart dhe sytë.

  Suhoor Këshilla:

  Suhoor, i ngrënë në Sahar është vakt më i rëndësishëm në një pikë të Ramazanit. Dhe, ndërsa bashkoheni për këtë sezonin e mrekullueshëm dhe praktikat e tij konvencionale, një nga çështjet më dramatike që ju nuk mund ta harroni të gjithë është se Musharrati i ritit të rrënjosur thellë - metoda Suhour e lajmëtarëve rrahje e daulle e tij.
  Ushqimi që hamë në agim quhet suhoor. Suhoor është Suneti. Në një habi, ju duhet të hani ushqimin që është energjik dhe i shëndetshëm. Shmangni ushqimin me ushqime me erëza. Dhe përpiquni të pini sa më shumë që mundeni.
  Më shumë këshilla dhe këshilla për të ngrënë në suhoor mund të gjeni në internet.

  Iftar Këshilla:

  Iftari është gjëja që të gjithë presin me padurim! Sidomos fëmijët e presin me padurim. Në iftar, çdo familje bën ushqime të mira dhe me erëza. Por gjëja më e rëndësishme për t'u kujdesur është të kujdeseni edhe për të tjerët. Mundohuni të ndani me ata që nuk mund të përballojnë ushqim të mirë.

  Përfundim:

  Gjëja kryesore e Muajit të Ramazanit është të kujdeset për të tjerët dhe të bëjë më shumë për mughfirat për të gjithë muslimanët. Allahu na ka dhënë lumturinë e Eid-ul-fitr pas Ramazanit. Kështu që ju të merrni shpërblimin në këtë botë dhe natyrisht një shpërblim më i madh është duke pritur në xhennet.
  Checkout Ramadan Calendars for Below Countries:
  Share:

  0 comments:

  Post a comment

  Copyright © Ramadan Calendar 2020 | About Us | Contact Us | Privacy Policy | Disclaimer